вторник, 4 июня 2019 г.

Міжнародна співпраця ліцею


Міжнародна співпраця є невід’ємною складовою в освітньому процесі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту та його розвитку в умовах сьогодення.
Чернігів та Меммінген – міста-побратими, які вже понад 20 років успішно співпрацюють у галузі освіти, медицини та культурної сфери. Майже стільки ж тривають і партнерські стосунки нашого навчального закладу з німецькими колегами.

Взаємодія розпочалася з 2001 року в сфері підготовки сантехніків. На фірмі Алоїз Мюллер. У ліцеї були створені тематичні робочі місця, виконані з німецьких матеріалів за дотримання всіх норм та технології монтажу.

Зараз ведеться співпраця в галузі електротехніки з колегами  училища ім. Йохана-Бірвірдта міста Меммінген для вивчення сучасних інноваційних контрольно-вимірювальних приладів, створено нові робочі місця для навчання учнів з програмування електричних мереж Siemens LOGO.

З 2014 року триває участь у проекті в рамках «Державно-приватного партнерства для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні», який фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва (SDC) у партнерстві з компанією Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ, у 20016 році був створений Міжрегіональний навчально-практичний центр.


Комментариев нет:

Отправить комментарий