четверг, 25 июня 2015 г.

Звіт про виконану методичну роботу протягом 2014-2015 н. р. в ЧПЛЗТ на педагогічній раді


Звіт про виконану методичну роботу  протягом 2014-2015 н. р. в ЧПЛЗТ
Методична мета діяльності ліцею - «Впровадження сучасних технологій навчання як засобу підвищення якості знань і вмінь учнів».
В ліцеї працює 6 методичних комісій:
1.    Залізничних професій та з професій кухар, кондитер, голова - 
    Кубрак О.В.
2.    Будівельних професій, голова - Денисенко О.О.
3.    Опоряджувальних робіт, голова Крутікова В.М.
4.     Природно-математичного циклу, голова - Топорович Т.М.
5.    Гуманітарна, голова - Подрешетнікова Р.В.
6.    Класних керівників, голова - Пузій Л.К.

   З основної роботи слід  відзначити:
Відбулась обласна методична секція викладачів предмету Захист Вітчизни. Гімном України розпочався відкритий урок за темою «Стройові прийоми і рух без зброї та зі зброєю», який провів викладач ліцею предмету «Захист Вітчизни» підполковник Бойко Ігор Іванович. Присутні високо оцінили організаційний і методичний рівень уроку.


   На базі навчально-практичного центру інноваційних технологій санітарно-технічних, електромонтажних, стропальних та зварювальних робіт 30 жовтня 2014 року відбувся обласний семінар в рамках соціального партнерства з компанією КАН Україна (KAN Ukraine), українського представництва відомого польського виробника сучасних систем опалення і водопостачання KAN, присвячений новим розробкам компанії. В роботі семінару прийняли участь педагоги та учні ПТНЗ Чернігівської області відповідної галузі.
29 січня 2015 року - майстер-клас  на тему «Труби PE-RT/AI./PE-HD I PE-Xc/AL/PE-Xc  в системі KAN-therm Press».
У березні 2015 року - майстер-клас  на тему: «Технологія виконання систем опалення  в системі KAN-therm» та її  нові розробки.


Актуальним стало питання обміну досвіду в ЧПЛЗТ між педагогами ПТНЗ України. Так у листопаді 2014 року представники Мелітопольського професійного ліцею залізничного транспорту на чолі з директором Потєряєвим І.Л., у грудні педагоги Полтавського вищого міжрегіонального професійного училища відвідали Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. ознайомились з матеріально-технічною базою нашого ліцею та професіями, які користуються попитом на сучасному ринку праці, роботою навчально-практичних центрів.


На базі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту 10 грудня 2014 року відбулось засідання учасників круглого столу Гуманітарної ради при облдержадміністрації «Навчально-практичні центри сучасних технологій у професійно-технічних навчальних закладах області. Стан та перспективи розвитку».

Діяльність таких центрів та перспективи їх розвитку було презентовано на зустрічі, на якій були присутні Заліський А.А. - начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Глузд В.Т. -  начальник відділу професійно-технічної освіти управління освіти і науки Чернігівської ОДА, Гріненко В.В. - директор НМЦ ПТО в Чернігівській області, Коваленко О.Б. – заступник голови Громадської ради, голова комітету з питань освіти і науки, голова Правління Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України та члени Громадської ради, директори ПТНЗ області, на базі яких відкрито навчально-практичні центри.
Представники Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Давидов А.Д. та Спутай С.М. (майстри виробничого навчання) на чолі з директором Зеленським В.Г. відвідали Дніпропетровське вище професійне училище будівництва  на базі якого, 16 грудня 2014 року було відкрито навчально – практичний будівельний центр кампанії ДП «KNAUF» з практичної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації учнів за сучасними будівельними технологіями.
16 грудняу Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту відбулось засідання секції голів методичних комісій класних керівників ПТНЗ області, де учасники обговорили питання «Шляхи удосконалення правовиховної роботи в навчально-виховному процесі ПТНЗ».

 В рамках роботи класним керівником Плясун Людмилою Іванівною було проведено виховний захід «Наші права» та практичним психологом Бичик Людмилою Миколаївною корекційно-розвивальне заняття з попередження негативних проявів поведінки учнівської молоді: «Де шукати моє щастя?».
               

        На високому професійному та методичному рівні пройшли відкриті уроки  наступних педагогічних працівників: Левченко О.М., Дубина В.О.,  Пеховка М.В., Сизий В.В., Хоменко О.С., Пузій Л.К., Заліський В.Ю., Кубрак О.В., які поділились своїм досвідом роботи.    
        05 січня 2015 року в ліцеї традиційно пройшли педагогічні читання як один із заходів з покращення педагогічної майстерності педпрацівників, направлений на відкритий обмін досвідом  з навчання та виховання учнівської молоді.

Цьогорічні педагогічні читання пройшли на досить високому методичному та науковому рівні, викликали масу зацікавленості та обговорення, оскільки тема педагогічних читань - «Урок як крок до формування компетентностей учнів».

         06 січня 2015 року за ініціативою директора ЧПЛЗТ Зеленського В.Г. було організовано і проведено плідний та цікавий семінар педагогів, зорієнтований на надання методичних порад досвідченими колегами  молодим педпрацівникам у їх діяльності.

04 лютого в ЧПЛЗТ з ініціативи педагогічного колективу пройшло нетрадиційне засідання МК класних керівників (голова комісії Пузій Л.К.) на тему надзвичайно актуальну повсякчас – «Формування системи морально-естетичного виховання особистості» спільно з майстрами в/н.
Цікаво і активно пройшли в цьому році заходи до дня Святого Валентина в нашому ліцеї: конкурс стіннівок серед груп першого курсу, конкурс на кращу Валентину. А також проводилися різноманітні конкурси, в яких приймали участь всі бажаючі.

             Заключним етапом – був вже традиційний позаурочний захід, який підготували та провели викладачі англійської мови Подрешетникова Р.В. та Пузій Л.К. 
13 березня відбулось засідання атестаційної комісії по розгляду портфоліо педагогічних працівників, які атестуються.
В рамках обласного огляду-конкурсу 25 березня вихователі гуртожитку Асітова Н.В. та Шатан Л.А. разом з керівниками фізичного виховання та керівниками гуртків художньої самодіяльності в номінації «Здоров’я народу – багатство країни» підготували та провели літературно-музичне спортивне свято «Крок до щастя».

26 березня 2015 року педагогічні працівники  ПТНЗ області електрогазозварювальних професій взяли участь в черговому засіданні секції на базі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Учасники засідання відвідали й обговорили відкритий урок «Кисневе різання металу профільного прокату» майстра виробничого навчання Невмириченка Віктора Михайловича.

На навчально-виробничій базі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту  2 квітня 2015 року  проведено обласний конкурс фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування». Переможцем став учень нашого ліцею. У Львові відбувся заключний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності. Учень Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Дмитро Примостка (майстер виробничого навчання Максим Пеховка)  виборов почесне ІІ місце.


   З метою створення умов для виявлення обдарованої молоді серед учнів професійно–технічних навчальних закладів Чернігівської області і сприяння їх особистісному зростанню, професійному становленню, взаємному збагаченню конкурсантів виробничими технологіями 22 квітня на базі Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту відбувся фінал обласного конкурсу «Учень-року».

Засідання обласної секції педагогічних працівників  будівельних  професій пройшло 23 квітня у  Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту, участь у якому взяли 6 представників навчальних закладів області. Учасники секції відвідали відкритий урок виробничого навчання, який підготував та провів майстер виробничого навчання Долошко Є.А., було зазначено, що урок проведено на високому професійному та методичному рівні.

На базі регіонального навчально-практичного центру інноваційних будівельних технологій KNAUF відбувся майстер-клас з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій», який підготував та провів на високому професійному рівні майстер виробничого навчання Спутай Сергій Миколайович. У майстер-класі взяли участь педагогічні працівників навчальних закладів області  та по завершенню учасники отримали сертифікати.

Протягом поточного навчального року в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту проходив конкурс на кращу методичну розробку. Наказом директора від 25.11.2014 № 108 з метою виявлення і популяризації педагогічних здобутків педагогів Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, стимулювання їхньої активної участі у становленні і розвитку національної системи професійно-технічної освіти, підняття престижу педагогічної праці відбувся розгляд та обговорення методичних розробок було затверджено положення про конкурс, умови проведення, вимоги до методичних розробок, журі.

На конкурс було подано 32 методичні розробки педагогічних працівників від шести методичних комісій ліцею. За висновками журі, більшість конкурсних робіт є результатом вагомої роботи та свідчать про подальше зростання фахового рівня конкурсантів, будуть корисними для ознайомлення та подальшого практичного використання педагогами ЧПЛЗТ.   Переможців нагородили грамотами Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту та цінними подарунками.
Вихователь Асітова Н.В. підготувала та провела на високому рівні патріотичний позаурочний захід «Сорочка моя, вишиванка – невмирущий оберіг» з метою пробудження в учнів інтересу до історичного минулого, до невмирущого оберегу – сорочки, спонукання у вихованців відновлення національних традицій, їх збереження і впровадження в життя.

Викладач Кардаш Н.О. організувала конкурс учнівських проектів з інформаційних технологій  в ІІ семестрі серед учнів в групах та між групами, за результатами якого журі у складі викладачів ліцею визначили переможців.
Представники Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Юрченко Ю.О. та Давидов А.Д. взяли участь у науково-практичній конференції «Соціальне партнерство системи професійно-технічної освіти і компанії Кнауф щодо трудової реабілітації людей з особливими потребами», а також у відкритті Регіонального навчально-практичного будівельного центру за технологіями КНАУФ, яке відбулась 16, 17 червня у Полтавському вищому міжрегіональному училищі.
          Проведено засідання Педагогічної ради ліцею згідно з планом.
          Засідання   методичних   комісій проводились кожного місяць.
    Наради з головами методичних комісій та викладачами  проводились відповідно до графіка.


Комментариев нет:

Отправить комментарий